Zomerse muzikale noten tijdens opendeurdagen Dendermondse Brandweer

De Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer Dendermonde, persprijswinnaar 2010, verwent de Dendermondse bevolking op 11 en 12 juni met twee gratis concerten t.g.v. de opendeurdag in en om de Brandweerkazerne.

Het is al jarenlang een traditie dat de Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer tijdens de opendeurdagen van het Brandweerkorps voor de muzikale animatie zorgt. Dit jaar is het niet anders. Op zaterdag 11 juni heeft de persprijswinnaar de bevriende Koninklijke Harmonie Al Vloeiende Groeiende uit Bazel uitgenodigd voor een namiddagconcert. Om 16u.00 geeft het gezelschap o.l.v. Hector De Jonghe een feestelijke concert op de kiosk aan de Brandweerkazerne op de Oude Vest.

Eerste etappe van een actieve zomer
De Koninklijke Muziekkapel zelf, onder leiding van Luitenant kapelmeester Patrick Heirbaut, geeft op zondag 12 juni om 11u00 een aperitiefconcert. Het is het eerste in een reeks van drie concerten op Dendermondse bodem deze zomer. Op 21 juli zal het op de Grote Markt van Dendermonde een galaconcert geven met Lisa Del Bo t.g.v. de Nationale Feestdag. Op vrijdag 19 augustus wordt de zomer feestelijk afgesloten tijdens Walking Dender.

Wie komend weekend met een drankje op een zonnig terras wil genieten van een vleugje zomerse muziek kan afzakken naar de Brandweerkazerne op de Oude Vest. Zaterdag 11 juni om 16u00 speelt de K. Harmonie Al Vloeiende Groeiende uit Bazel op de kiosk. Zondag 12 juni kan je tijdens een aperitief vanaf 11u00 genieten van de vreugdvolle muzikale noten van de K. Muziekkapel van de Brandweer. Bij regenweer gaan de concerten door in de Brandweerkazerne.

Let op de aanvangsuren, deze staan verkeerdelijk vermeld op de affiche en uitnodigingen die verspreid werden door het Brandweerkorps.