Muziekkapel Brandweer trakteert opnieuw op taart tijdens 3e Zondagmatinee

De Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde, persprijswinnaar 2010, organiseert op zondag 23 oktober haar derde ‘Zondagmatinee’, een luchtig concert met koffie en gebak, dat doorgaat in het Sint-Vincentiusinstituut.

‘Zondagmatinee’ is al aan haar derde editie toe. “Toen we twee jaar geleden gestart zijn met dit initiatief, bleek dat we op behoorlijk wat interesse konden rekenen”, vertelt voorzitter Dimitri Scholliers. “Sinds vorig jaar maakt het concert ook deel uit van het Dendermondse Jaarmarktweekend, waar we ook heel wat positieve reacties op kregen”. ‘Zondagmatinee’ is op korte tijd uitgegroeid tot een jaarlijks gebeuren. Een heerlijk muzikaal concert, met een kop koffie en gebak tussendoor. Meer moet een mens op zondagnamiddag toch niet hebben?

Opwarmen voor Musical Notes
De Koninklijke Muziekkapel, onder leiding van Luitenant kapelmeester Patrick Heirbaut, stond dit jaar al voor enkele grote uitdagingen. Zo werd op 21 juli op de Grote Markt nog een concert gegeven met Lisa Del Bo t.g.v. de Nationale Feestdag. En met deze Zondagmatinee wil de muziekkapel stilaan warm lopen voor haar Musical Notes-concert in CC Belgica op 31 maart 2012, waar het dit keer weer zal uitpakken met een unicum in Dendermonde.

Popmuziek van vroeger en nu
De Koninklijke Muziekkapel koos ook dit jaar opnieuw voor een licht verteerbaar programma. Popmuziek van vroeger en nu zullen de koffietijd muzikaal inkleuren. Zo passeren nummers van Christina Aguilera en R. Kelly de revue. De kapel wil hiermee haar imago van dynamische vereniging nog eens extra in de verf zetten. “Jonge mensen zijn hier welkom’, vertelt voorzitter Scholliers, die zelf nog maar een jonge dertiger is. “We hebben het afgelopen jaar al enkele jonge tieners mogen verwelkomen in onze muziekkapel en we willen dit graag nog verder uitbreiden. We weten dat ons repetitiemoment (zondagochtend) niet ideaal is, maar wie eens van een repetitie komen proeven is, zal merken dat sfeer echt goed zit. We zijn in de eerste plaats op zoek naar slagwerkers en koperblazers. Wie zin heeft om ons te vervoegen, moet de sfeer tijdens Zondagmatinee maar komen opsnuiven”.

Dat de aanwezigen naast een muzikaal hoogstandje van de Muziekkapel ook nog getrakteerd worden op koffie en zelf gemaakt gebak kan alleen maar in de smaak vallen van de vele cultuurliefhebbers. Bovendien zorgt gelegenheidspianist Dirk Peeters ervoor dat de aanwezigen, tijdens de pauze en na het concert van de Muziekkapel, van hun versnapering kunnen genieten bij een vrolijk pianodeuntje.

Wie wil genieten van een luchtig harmonieconcert, op een bedje van koffie en gebak, kan op 23 oktober om 14u30 terecht in het Sint-Vincentiusinstituut (ingang P. Van Duysestraat). Kaarten kosten € 6, gebak tijdens de pauze en na het concert inbegrepen. Reservaties op 0472/59.50.35 of zondagmorgen van 10u tot 12u in de brandweerkazerne.