Musical Notes 2014 – Jazz in Harmony

Op zaterdagavond 22 maart staat er ‘Jazz in Harmony’ op het programma in CC Belgica.  De Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde en The Jeggpap Jazzband brengen de Jazz-sfeer voor één keer van de Honky Tonk-bunker naar het Dendermondse cultuurcentrum.

Het is al voor de 12e keer dat de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde (KMBD) haar Musical Notes-concert organiseert in CC Belgica. Ieder jaar pakt het uit met iets vernieuwend en bij voorkeur ongezien in het Dendermondse cultuurlandschap. Dit jaar zullen ze bewijzen dat jazz- en harmoniemuziek perfect kunnen samengaan. Hiervoor wordt een unieke samenwerking opgezet met The Jeggpap Jazzband, die andere Dendermondse trots.

Over Musical Notes

Het concept ‘Musical Notes’ werd in 2001 voor het eerst, onder impuls van de toen nog nieuwe dirigent, Patrick Heirbaut, op poten gezet. Bedoeling was om een muzikale avond neer te zetten in het Cultuurcentrum, die net iets meer mocht zijn dan een klassiek harmonieconcert. De Muziekkapel zette hiermee een trend, want nadien vonden nog vele andere harmoniegezelschappen de weg naar het cultuurcentrum. Toch weet de KMBD zich steeds te onderscheiden door haar vindingrijkheid aan nieuwe ongeziene ideeën. Dat de KMBD niet verlegen zit om een stunt, valt wellicht te zoeken in dat stoere brandweerbloed. In het verleden bewezen ze unieke projecten en uitdagingen niet te schuwen. Zo werkte het al samen met een circus-, theater-, en dansgezelschap en zette het enkele gerenommeerde solisten op het podium, zoals Marina Genetello, Rik De Geyter, Vanessa Chinitor en twee jaar terug nog stadsbeiaardier Marc Van Boven. Dit jaar gaat het dus in zee met The Jeggpap Jazzband, de oldstyle jazzband uit Dendermonde met internationale naam en faam.

Jazztraditie wordt verder gezet

Dat Dendermonde een Jazz-traditie kent, is geen geheim meer. Dat het Jazzcentrum Vlaanderen in deze stad gevestigd is, is niet toevallig. Jazz is vandaag de dag weer heel populair en wordt fel gesmaakt bij jong en oud. Dit merken we aan het publiek in de Honky Tonk Jazz-club die met Second Line zelfs een vereniging heeft die de jonge garde vertegenwoordigt. Dit inspireerde ook het bestuur van de Koninklijke Muziekkapel en haar dirigent Patrick Heirbaut. Ook bandleider van The Jeggpap Jazzband, Peter Verhas, was onmiddellijk gewonnen voor het idee en samen werd een muzikaal programma samengesteld, waarin Jazz en Swing niet geschuwd worden. Klassiekers als Reet Petite, Swing The Mood, Tribute To Dixie en Introducing The Band worden niet uit de weg gegaan. Daarnaast brengt The Jeggpap Jazzband ook een kort soloprogramma en zorgt de Koninklijk Muziekkapel van de Brandweer voor de nodige afwisseling met enkele popnummers. Kortom, de liefhebbers van jazz- en harmoniemuziek worden beiden verwend in dit niet te missen spektakel.

Musical Notes – Jazz in Harmony door de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde i.s.m. The Jeggpap Jazzband.
Kaarten in VVK: € 10 / ADK: € 12 – Reservaties op 0485/587989

affiche-2014-versie2