Koninklijke Muziekkapel Brandweer treedt op met Lisa Del Bo

De Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer Dendermonde, persprijswinnaar 2010, geeft op 21 juli naar jaarlijkse traditie een podiumconcert op de Grote Markt van Dendermonde. Dit jaar nodigde de muziekkapel, die overigens 65 jaar bestaat, Lisa Del Bo uit, om samen het podium te betreden.

Het is al jarenlang een traditie dat de Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer ter gelegenheid van de Nationale Feestdag, op uitnodiging van het Stadsbestuur, een concert geeft op de Grote Markt. Dit jaar is het niet anders, maar omdat 21 juli dit jaar op donderdag valt en het concert dus deel uitmaakt van de wekelijkse terrasanimatie, werd voor een special guest gekozen. Het oog van dirigent Patrick Heirbaut viel op Lisa Del Bo en hij vond hier onmiddellijk weerklank voor in het bestuur van de muziekkapel. “Lisa is een artieste die past bij de stijl van onze muziekkapel”, vertelt Heirbaut. “Het lichtere herkenbare genre bespelen we graag. En Lisa is een artieste die zowel door jong als oud geapprecieerd wordt.”

Na Vanessa, nu Lisa

De Koninklijke Muziekkapel is niet aan haar proefstuk toe in samenwerking met bekende artiesten. “In 2005 haalden we Vanessa Chinitor naar CC Belgica ter gelegenheid van 5 jaar Musical Notes. Daar kwam in de zomer dan een vervolg op tijdens het 21-juli concert”, vertelt voorzitter Dimitri Scholliers. “Niet toevallig kozen we nu voor Lisa Del Bo. Ze heeft een beetje dezelfde muziekstijl als Vanessa en ze is zeker populair. Ik voorspel nu al amoureuse toestanden en vrolijke gezichten tijdens haar ‘Liefde is een kaartspel’”, besluit Scholliers al grappend.

Zomers drieluik

Het concert op de Nationale Feestdag, past in het zomers drieluik dat de Muziekkapel dit jaar geprogrammeerd heeft. Zo was er enkele weken terug nog het aperitiefconcert op de Brandweer Opendeurdagen en geeft de kapel op 19 augustus om 20u00 een kioskconcert op Walking Dender.

Wie de Koninklijke Muziekkapel samen met Lisa Del Bo aan het werk wil zien, moet op donderdag 21 juli, om 20u00 afzakken naar de Grote Markt van Dendermonde. De toegang is volledig gratis.